Apa Itu SEO?

Apa Itu SEO?

Tentang SEO SEO adalah nama singkat untuk Search Engine Optimization. Ia merupakan proses yang dirancang untuk meningkatkan jumlah kualiti trafik yang datang ke laman web dari enjin carian melalui cara hasil carian semulajadi untuk kata kunci yang ditargetkan....
12 Panduan Membuat Keywords Mesra SEO

12 Panduan Membuat Keywords Mesra SEO

Saya tidak berani kata ianya akan berkesan 100%, tapi melihat kepada perkembangan beberapa artikel terdahulu saya yang kini duduk di muka hadapan enjin carian google, dapat saya simpulkan bahawa 12 panduan di bawah ini, memang sangat-sangat boleh diharapkan. Mari kita...
Buat Duit Dari Internet Melalui Laman dan Blog Anda

Buat Duit Dari Internet Melalui Laman dan Blog Anda

Seiring dengan perkembangan pesat internet, ia memberi banyak kesan positif kepada penggunanya. Pada masa ini internet tidak lagi hanya sebagai medium untuk mencari maklumat dan berinteraksi dengan orang ramai, tetapi lebih daripada itu sekarang internet digunakan...
Cara Mudah Mendapat Pengunjung Unik ke Blog

Cara Mudah Mendapat Pengunjung Unik ke Blog

Baiklah, rasanya cukup dah saya bercuti daripada menulis di blog ni atas tuntutan hidup yang lain. Kali ni saya beri tips panduan blogger lagi untuk para pembaca blog ini. Sebenarnya apakah tips untuk mendapat pengunjung unik ke blog sebanyak berpuluh-puluh ribu...
Macam Mana Jana Pendapatan Dengan Blog

Macam Mana Jana Pendapatan Dengan Blog

Ini adalah asas sahaja bagi mereka yang mungkin ZERO dalam bidang perniagaan internet. Ada orang cakap, membazir je buat blog dan habiskan masa dekat blog tapi tak ada hasil. Sebenarnya biar saya betulkan sikit pandangan tu. Siapa cakap blog tak boleh datangkan hasil...
Boleh Ke Jadi Blogger Wanita Berjaya?

Boleh Ke Jadi Blogger Wanita Berjaya?

Satu pertanyaan sewaktu saya mula-mula baru nak berkecimpung dalam dunia blogging suatu masa dahulu “boleh ke aku jadi blogger ni?”. Rasa tak yakin sebab tak ramai kenalan wanita yang saya kenal ada blog ketika itu. Kalau ada pun, cuma blog personal main-main sahaja....